Contact en meer...

Google maps integratie

Zet je informatie op de kaart en breng elke locatie, evenement of project tot leven. Creëer een extra dimensie en toon informatie per locatie.

 Zet je informatie op de kaart

Om informatie op een kaart te tonen, voeg je aan een contentitem (bijvoorbeeld een evenement of nieuwsbericht) locatiegegevens toe: je geeft een adres op, of prikt een locatie op de kaart. De door jouw gekozen locatie wordt vervolgens gemarkeerd met een marker op een Google Maps kaart.

Markers

Een marker (of pin) is een icoon dat een specifieke locatie op de kaart weergeeft. Voor het markeren van locaties kunnen verschillende iconen worden gebruikt. Bijvoorbeeld om onderscheid te maken in het type locatie. 

Markerbronnen

Voor het tonen van informatie op de kaart wordt gebruik gemaakt van bronnen: bijvoorbeeld items als: nieuwsberichten, evenementen of projecten die gekoppeld zijn aan een geografische locatie. Een bron kan ook een specifiek item zijn, dat alleen gebruikt wordt om locaties in op te geven, bijvoorbeeld alle hondenuitlaatplaatsen. 

KML (extra lagen)

Naast een specifieke locatie markeren, kan je ook een gebied ‘omranden’ met veelhoeken in de door jou gewenste kleurstelling(en) en transparantie. Binnen iXgeo kan je namelijk gebruikmaken van KML- lagen. KML staat voor ‘Keyhole Markup Language’ en is een ISO-standaard opmaaktaal voor geo-data. Omrand bijvoorbeeld sportvelden, hondenuitlaatplaatsen en speelplaatsen of maak een duidelijk onderscheid in de verschillende wijken van de stad. Een KML kan zowel in iXgeo als in een extern pakket worden aangemaakt. Alleen in iXgeo aangemaakte KML’s kunnen met iXgeo worden bewerkt. 

Teken, bewerk, verwijder en snap een KML

Alle KML's kun je binnen iXgeo ‘snappen’. ‘Snappen’ houdt in dat een geselecteerd punt van het polygoon ‘matcht’ met een bestaand punt van een andere KML. Zo zorg je ervoor zorgen dat meerdere KML’s naadloos op elkaar aansluiten.

Meer functies

 • Architectuur

  Profiteer van de krachtige combinatie van gebruiksgemak en moderne technologieën...

 • Professioneel Design

  Publiceer sites met een eigen en eigentijds design. Sites die geschikt zijn voor...

 • Geschikt voor alle apparaten

  Creëer, beheer, publiceer én bekijk je content vanaf elk apparaat. Zowel het CMS...

 • Snel en taakgericht

  Ontdek het taakgerichte CMS met de zeer korte leercurve. Ga direct aan de slag...

 • Onbeperkte Mogelijkheden

  Zet de nieuwste ontwikkelingen rondom gebruikerservaring en sitebouw in om het...

<< Alle functies