Contact en meer...

Volledige tekst doorzoeken

Maak informatie weer vindbaar. Laat je online content automatisch indexeren en vind elke speld in de hooiberg.

Hoe goed je ook je best doet om alle informatie op je website beknopt te houden en overzichtelijk te presenteren, content stapelt zich op. Bezoekers van je website vinden het daarom prettig om een zoekmachine te gebruiken. Daarmee vinden ze snel de gevraagde informatie. Met de zoekmachines van Smartsite help je de bezoeker met zoeken en presenteer je altijd de meest relevante zoekresultaten.

Zoeken met een doel

Het zoeken naar informatie is geen doel op zich. Je bezoeker hoopt antwoord te krijgen op een vraag of wil specifiieke informatie of een specifiek document vinden. Om dat mogelijk te maken wordt de zoekmachine op maat ingericht. Welke bronnen moeten doorzocht worden? Welke filtermogelijkheden wil je de bezoeker bieden? De zoekmachine wordt naar wens ingericht, zodat de bezoeker snel de juiste, actuele en meest relevante informatie vindt.

Altijd actuele zoekresultaten

Smartsite maakt gebruik van een geintegreerde zoekmachine. Dit heeft als voordeel dat álle informatie geindexeerd kan worden. Waar zoekmachines als Google zich moeten beperken tot de informatie van de gepubliceerde webpagina, heeft de zoekmachine van Smartsite inzicht in de contenttypen, de auteur, redactioneel toegevoegde trefwoorden en de relaties met andere content-items.

Smartsite Zoeken kan naar wens worden ingericht en biedt:

 • Krachtige, vrij inrichtbare zoekfuncties
 • Zoeken binnen resultaten
 • Zoeken binnen documenten
 • Gecombineerde zoektermen
 • Gebruik van wildcards
 • Uitsluiting van resultaten zonder toegangsrechten
 • Zoeksuggesties

Zoekopties helpen de juiste informatie te vinden

Een geavanceerde zoekmachine biedt de bezoeker hulp om snel de juiste informatie te vinden. Zo kunnen er zoeksuggesties worden getoond, kan er gezocht worden met wildcards en Booleaanse operatoren. Ook is het gebruik van diakrieten niet noodzakelijk voor het gewenste resultaat.

Wildcards

Wil de bezoeker breed zoeken op basis van zoekwoord? Dan biedt een Wildcard uitkomst. Door een wildcard te gebruiken wordt bij een zoekwoord als admin*” zowel “administrator”, “administered” en “administrative”
gevonden.

Booleaanse operatoren

De zoekmachines van Smartsite ondersteunen ‘Booleaans zoeken’. Dat is een manier om eenduidige instructies te geven aan een zoekmachine. Door bijvoorbeeld AND, OR of NOT te gebruiken in je zoekopdracht, kunnen resultaten worden verfijnd of zelfs uitgesloten. Zo geeft de zoekopdracht ‘vergunning AND dakkapel’ alleen resultaten die beide woorden bevatten en geeft de zoekopdracht ‘vergunning NOT evenement’ alleen zoekresultaten die wel het woord ‘vergunning’ maar niet het woord ‘evenement’ bevatten.

Diakrieten

Diakrieten zijn tekens die boven of onder een letter worden geplaatst, zoals ä, é en ü.  Om het woord “geëvalueerd” te vinden volstaat het om te zoeken op “geevalueerd”. De zoekmachine begrijpt de zoekopdracht en toont ook resultaten met het woord “geëvalueerd”.

Meer functies

 • Architectuur

  Profiteer van de krachtige combinatie van gebruiksgemak en moderne technologieën...

 • Professioneel Design

  Publiceer sites met een eigen en eigentijds design. Sites die geschikt zijn voor...

 • Geschikt voor alle apparaten

  Creëer, beheer, publiceer én bekijk je content vanaf elk apparaat. Zowel het CMS...

 • Snel en taakgericht

  Ontdek het taakgerichte CMS met de zeer korte leercurve. Ga direct aan de slag...

 • Onbeperkte Mogelijkheden

  Zet de nieuwste ontwikkelingen rondom gebruikerservaring en sitebouw in om het...

<< Alle functies