Contact en meer...
Smartsite 7 nieuwe release
  • Door Thijs Link
  • Geplaatst op dinsdag 12 januari 2016

Nieuwe look en functies in Smartsite 7.4

Met Smartsite 7.4 brengt Seneca een nieuwe release uit van het bekende content managementsysteem (CMS). Een minor release, maar wel één met grootse ambities. De gebruikersschermen (user interface) van het Smartsite 7 Dashboard zijn volledig op de schop gegaan, er zijn content management functies toegevoegd voor redacteuren en ook webmasters worden op hun wenken bediend door het toevoegen van veelgebruikte beheertools.

Frisse look Smartsite Dashboard

Het Smartsite Dashboard, dat begin 2014 geïntroduceerd werd in Smartsite 7.1, is  op de schop gegaan. De gebruikersschermen hebben een nieuwe frisse uitstraling gekregen, de content-boom is teruggekeerd en schakelen tussen de verschillende tabbladen kan nu nog sneller.

Nieuwe CMS functionaliteit

Werken met Smartsite 7 geeft redacteuren en Webmasters meer opties voor contentbeheer dan voorheen. Zij krijgen toegang tot een YouTube-bibliotheek, een newsfeed-widget en tools voor het beheren van o.a. contenttypen, workflow en gebruikersgroepen. Daarnaast wordt alle geschreven content opgeslagen in Unicode, de internationale codering-standaard voor grafische tekens en symbolen.

Een overzicht van de nieuwe functionaliteit is beschreven in de Smartsite 7.4 release notes.

Platform en browser onafhankelijk

Het Smartsite 7.4 dashboard is geschikt voor alle bekende webbrowsers en is intuïtief in gebruik: zonder uitgebreide trainingen en handleidingen kan iedereen met Smartsite 7 aan de slag. Vanaf de pc en de laptop, maar ook vanaf een tablet. Het dashboard werkt namelijk met IE9 en hoger, Chrome, Firefox en Edge.

Upgrade-mogelijkheden

In Smartsite 7 is de redactieomgeving losgekoppeld van de onderliggende content management-laag. Dit maakt upgraden een stuk eenvoudiger. Smartsite 7 is standaard compatible met Smartsite iXperion 1.4 en hoger. Neem voor meer informatie en advies contact op met de Seneca servicedesk op telefoonnummer 015 25 13 777.


Voorbeelden vernieuwde gebruikersschermen

Smartsite 7.4 gebruikersscherm home:

7.4 screenshot1

 Smartsite 7.4 gebruikersscherm item toevoegen:

Smartsite 7.4 Screenshot2

Social Media

Nieuwsbrief

Laatste Nieuws